Energimærke

Ring for et godt tilbud

30 66 80 10

- Specialister i bygningsundersøgelser og energimærkning

Energimærke

- din energirådgiver

Energimærkning af bygninger

 

Energimærket er lovpligtigt ved salg eller udlejning af en bolig.

Energimærket viser bygningens energimæssige tilstand og vejen til en mindre varmeregning og et sundere hus.

 

 

Sådan bruger du energimærket

 

  • Når du skal sælge din ejendom. Dit hus, rækkehus eller lejlighed skal energimærkes, i forbindelse med, at du sætter det til salg. Dette gælder også en andelsbolig og en ideel anpart. Sommerhuse er  undtaget fra reglerne. Det er sælger der skal betale for energimærkningen. Læs mere her: Energimærkning - når du sælger bolig (pdf)
  • Når du udlejer en bolig. Ved udlejning af et hus, rækkehus eller lejlighed, skal lejer have udleveret et gyldigt energimærke. Udlejer skal betale for energimærkningen. Dette gælder dog ikke for sommerhuse og iøvrigt heller ikke for korttidsudlejning (under 4 uger).
  • Når du skal købe bolig. Brug energimærket til at sammenligne energitilstanden i de boliger, du kigger på, før du køber. Brug også energimærket til at lægge budget for dine fremtidige energiudgifter. Og brug det til at få overblik over, hvilke energiforbedringer det kan betale sig at gennemføre. Overvej at låne til energiforbedringerne, samtidig med, at du låner til køb af huset. Læs mere her: Energimærkning - når du køber bolig (pdf)
  • Når du bygger nyt hus. Nyopførte huse skal også energimærkes før de må tages i brug. Dette gælder også for sommerhuse. Mærkningen er bevis for, at bygningen overholder Bygningsreglementets energikrav.
  • Når du skal renovere din ejendom. I energimærkningsrapporten er der forslag til forbedringer. Kig på dem, og spørg din energikonsulent, om der er andre ting, der vil give mening at forbedre samtidig.  Husk, at der i perioder gives fradrag for energibesparende forbedringer, herunder også fradrag for energikonsulentens rådgivning.
  • Energimærket er normalt gyldigt i 10 år. Såfremt der er væsentlige rentable energibesparelsesmuligheder, nedsættes energimærkets gyldighed dog til 7 år.

BORKFELT CONSULT

Bygningsrådgivning gennem 25 år!


Frank Borkfelt

Bygningsingeniør, indehaver

KONTAKT OS

 

 

Svendborgvej 62,

5600 Faaborg

 

mail@borkfelt.dk

 

30 66 80 10

BESTIL DIREKTE OG SPAR PENGE

 

Spar bestillingsgebyr til forsikringsselskab og ejendomsmægler. Bestil selv de autoriserede rapporter og spar op til flere tusinde kroner.

Vi har prisgaranti, så du altid er sikker på, at få den laveste pris, når du bestiller rapporterne hos os.

Copyright @ All Rights Reserved